Els tres museus de Cultura Festiva han obtingut registres històrics que han permés rebre fins a 211.859 visitants als darrers 12 mesos
Les xifres de visitants als tres museus festius de la ciutat de València s’han disparat en 2018 fins arribar als 211.859, un registre històric que supera en un 9,6% el rècord assolit en 2017 (amb 193.314 visites). El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament, Pere Fuset, ha posat en valor unes xifres «que consoliden el Museu Faller, el Museu del Corpus i el Museu de la Setmana Santa Marinera com a pols d’atracció cultural i turística» i que «responen a una aposta decidida del govern de Joan Ribó per les nostres festes i la seua promoció a partir, entre altres mesures, de la dignificació dels seus museus».
El Museu Faller ha sigut, de nou, el que més persones han visitat i el que ha registrat alhora uns increments absolut i relatiu majors respecte a la xifra rècord de visitants aconseguida en 2017. Així les coses, 120.913 persones han passat per les seues instal·lacions als darrers 12 mesos (un 10,7 per cent més que en 2018 –quan les 109.253 visites ja varen ser un rècord històric- i un 50,6 per cent més que en 2014). A estes dades, que arriben durant el segon any complet per al Museu Faller després de la seua reforma i la consecució de la seua oficialitat, ha contribuït el rècord mensual del mes de març, amb 19.969 visites.
Fuset ha recordat que en 2018 s’han escomés diverses millores, tant en l’edifici com en la presentació dels continguts. Unes millores que han pogut disfrutar tant els grups amb reserva prèvia (1.454), que ja representen molts dies complets dels pròxims mesos de març, abril i maig, com el públic estranger, que ha crescut i ja suposa un 47,5 % de les visites. Els 57.489 visitants estrangers procedien de més de 40 països diferents, sobretot de França (amb un 33% dels turistes internacionals), però també d’Itàlia i Regne Unit i amb un increment sensible de públic procedent dels Estats Units, Holanda, Alemanya, Israel, Rússia i la Xina.
Per la seua banda, el Museu del Corpus – Casa de les Roques també ha aconseguit el seu rècord històric en arribar en 2018 a les 77.199 visites, tot i el seu tancament durant un mes per les obres en l’interior -necessàries per a aconseguir l’homologació com a museu obtinguda en novembre. L’increment de públic respecte a 2017 és d’un 7,8 % (quan n’hi hagué 71.542) i d’un 61,9 % respecte a 2014. Els visitants estrangers han suposat un 35 % del total, sent l’italià el més nombrós (amb 4.358 persones), seguit per persones procedents de França, el Regne Unit i Alemanya. El museu també ha aconseguit en 2018 el rècord de visites en un mes, en rebre durant el mes de març fins a 9.301 persones.
Pel que fa al Museu de la Setmana Santa Marinera també ha incrementat les seues visites respecte a l’any anterior amb un total de 13.747 visitants, el que suposa un augment del 9,8 % respecte als 12 mesos anteriors (quan n’hi hagué 12.519). Esta dada és la millor de la darrera dècada i ve consolidada pel rècord històric de visites en un mes aconseguit en març, amb 3.562 visites. «La recent reestructuració dels fons i la posada en marxa dels audiovisuals interactius han sigut molt ben acollits pel públic que ha decidit visitar este museu, inclòs en les noves rutes turístiques que recorren el Marítim», ha explicat Fuset. De fet, 2.925 visites han sigut de persones estrangeres, procedents sobretot de França, Anglaterra, Itàlia i Alemanya.
Fuset també ha destacat l’opinió positiva de les persones que han visitat estos tres museus gestionats per la Regidoria de Cultura Festiva. «Les opinions recollides en les plataformes especialitzades en turisme, l’increment del nombre d’agències turístiques que inclouen en els seus circuits de forma sistemàtica estos museus i l’experiència gratificant pel turisme auguren que estos museus encara no han tocat sostre pel que fa a la seua demanda i treballarem perquè eixes opinions, tant de la gent que ens visita com dels propis veïns i veïnes de València continuen sent igual de positives en el futur», ha afirmat el regidor.
«Són dades que ens marquen el camí a seguir, amb un treball professional per posar en valor el patrimoni històric i cultural que suposen les col·leccions singulars exhibides en estos museus festius», ha explicat per finalitzar Fuset.
www.valencia.es
VALÈNCIA, MARTES 8 DE ENERO DE 2019
Los tres museos de Cultura Festiva han obtenido registros históricos que han permitido alcanzar los 211.859 visitantes en los últimos doce meses
LOS MUSEOS FESTIVOS DE LA CIUDAD DESPIDEN UN 2018 HISTÓRICO Y SUPERAN POR PRIMERA VEZ LOS 200.000 VISITANTES
Las cifras de visitantes en los tres museos festivos de la ciudad de València se han disparado en 2018 hasta llegar a los 211.859, un registro histórico que supera en un 9,6% el récord logrado en 2017 (con 193.314 visitas). El concejal de Cultura Festiva del Ayuntamiento, Pere Fuset, ha puesto en valor unas cifras «que consolidan el Museo Fallero, el Museo del Corpus y el Museo de la Semana Santa Marinera como polos de atracción cultural y turística» y que «responden a una apuesta decidida del gobierno de Joan Ribó por nuestras fiestas y su promoción a partir, entre otras medidas, de la dignificación de sus museos».
El Museo Fallero ha sido, de nuevo, el que más personas han visitado y el que ha registrado a la vez unos incrementos absoluto y relativo mayores respecto a la cifra récord de visitantes conseguida en 2017. Así, 120.913 personas han pasado por sus instalaciones a los últimos doce meses (un 10,7 por ciento más que en 2018 –cuando las 109.253 visitas ya fueron un récord histórico- y un 50,6 por ciento más que en 2014). A estos datos, que llegan durante el segundo año completo para el Museo Fallero después de su reforma y la consecución de su oficialidad, ha contribuido el récord mensual del mes de marzo, con 19.969 visitas.
Fuset ha recordado que en 2018 se han acometido varias mejoras, tanto en el edificio como en la presentación de los contenidos. Unas mejoras que han podido disfrutar tanto los grupos con reserva previa (1.454), que ya representan muchos días completos de los próximos meses de marzo, abril y mayo, como el público extranjero, que ha crecido y ya supone un 47,5 % de las visitas. Los 57.489 visitantes extranjeros procedían de más de 40 países diferentes, sobre todo de Francia (con un 33 % de los turistas internacionales), pero también de Italia y Reino Unido y con un incremento sensible de público procedente de los Estados Unidos, Holanda, Alemania, Israel, Rusia y China.
Por su parte, el Museo del Corpus – Casa de las Rocas también ha conseguido su récord histórico al llegar en 2018 a las 77.199 visitas, pese a su cierre durante un mes por las obras en el interior -necesarias para conseguir la homologación como museo obtenida en noviembre. El incremento de público respecto a 2017 es de un 7,8 % (cuando hubo 71.542) y de un 61,9 % respecto a 2014. Los visitantes extranjeros han supuesto un 35 % del total, siendo el italiano el más numeroso (con 4.358 personas), seguido por personas procedentes de Francia, el Reino Unido y Alemania. El museo también ha conseguido en 2018 el récord de visitas en un mes, al recibir durante el mes de marzo hasta 9.301 personas.
En cuanto al Museo de la Semana Santa Marinera también ha incrementado sus visitas respecto al año anterior con un total de 13.747 visitantes, lo que supone un aumento del 9,8 % respecto a los doce meses anteriores (cuando hubo 12.519). Este dato es el mejor de la última década y viene consolidado por el récord histórico de visitas en un mes conseguido en marzo, con 3.562 visitas. «La reciente reestructuración de los fondos y la puesta en marcha de los audiovisuales interactivos han sido muy bien acogidos por el público que ha decidido visitar este museo, incluido en las nuevas rutas turísticas que recorren el Marítim», ha explicado Fuset. De hecho, 2.925 visitas han sido de personas extranjeras, procedentes sobre todo de Francia, Inglaterra, Italia y Alemania.
Fuset también ha destacado la opinión positiva de las personas que han visitado estos tres museos gestionados por la Concejalía de Cultura Festiva. «Las opiniones recogidas en las plataformas especializadas en turismo, el incremento del número de agencias turísticas que incluyen en sus circuitos de forma sistemática estos museos y la experiencia gratificante por el turismo auguran que estos museos todavía no han tocado techo en cuanto a su demanda y trabajaremos para que esas opiniones, tanto de la gente que nos visita como de los propios vecinos y vecinas de València continúen siendo igual de positivas en el futuro», ha afirmado el edil.
«Son datos que nos marcan el camino a seguir, con un trabajo profesional para poner en valor el patrimonio histórico y cultural que suponen las colecciones singulares exhibidas en estos museos festivos», ha explicado para finalizar Fuset.