L’alcalde ha explicat que l’objectiu municipal és «invertir en investigació i ciència, atraure talent a València, així com nous jaciments d’ocupació de qualitat per a la ciutat, i dinamitzar l’economia»
L’Ajuntament ha formalitzat hui en la reunió de la Junta de Govern Local la cessió d’una parcel·la municipal de vora 3.000 metres quadrats, ubicada al voltant de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València, al Consell Superior d’investigacions Científiques (CSIC), del Ministeri de Ciència, Innovació, Universitats i Agència Estatal per a la construcció d’un nou centre d’investigació biomèdica.
L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat hui «este acord amb el CSIC que respon a un dels compromisos del govern municipal per atraure talent i coneixement, a més de crear nous jaciments d’ocupació de qualitat i com element de dinamització de la ciutat». «L’objectiu municipal és invertir en investigació i ciència, i atraure talent a València».
Concretament, tal com ha explicat el primer edil, l’Institut d’Instrumentació per a la Imatge Molecular, de referència mundial, desenvoluparà en este nou centre projectes d’investigació i acollirà tecnologia d’avantguarda al servici de la medicina (equips làser, de ressonància magnètica, imatge molecular, laboratoris i espais protegits per fer les proves de diagnosi i teràpia dels prototips que desenvolupen). A més, els impulsors d’este projecte «en què la tecnologia estarà al servici de la salut humana», preveuen que treballen en ell fins a 200 persones en tres anys.
La parcel·la afectada, de 2.879 metres quadrats de superfície, es troba al número 16 de la plaça Actor Enrique Rambal, entre l’avinguda Blasco Ibáñez i el carrer Serpis. «És a dir, està dins l’entorn de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València, que era precisament una de les condicions que es buscava per tal d’ubicar este centre».
Joan Ribó ha subratllat que la cessió d’este sòl de Patrimoni «permetrà que a València hi haja un centre molt important d’investigació biomèdica». «Volem que la ciutat siga un centre neuràlgic i un centre d’atracció de tot allò que tinga a veure amb la investigació científica, i l’aposta per l’alta tecnologia dins d’una economia diversificada que prioritze el benestar de l’ésser humà», ha recordat en afegir «aspirem perquè València siga una ciutat que atraga coneixement i ciència».