La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha reunit diferents experts en nous mecanismes de supervisió territorial en les ‘Jornades sobre tècniques de monitorització aplicades al control de la PAC en superfícies’.
La trobada té com a objectiu analitzar els reptes i obstacles a l’hora de sumar-se al procés de modernització de la PAC, que serà obligatori a partir de 2021, i obri nous escenaris de gestió del territori.
En la trobada, en el que van participar el subsecretari, Josep Bernal, i la directora general de Desenrotllament Rural i Política Agrària Comuna, María Teresa Cháfer, s’han presentat treballs de màxim interés com a diferents tècniques de monitorització, l’ús de la intel·ligència artificial aplicada a la informació territorial i els avantatges dels nous satèl·lits amb sensors avançats i imatges de gran qualitat.
En les jornades s’ha subratllat la importància d’aprofitar les tecnologies espacials i el Big-Data per a ajudar els agricultors i a les administracions públiques en esta labor, així com la necessitat d’abordar els problemes específics de cada territori.
Precisament, els titulars de la Conselleria han destacat la importància d’estes trobades, ja que alguns indicadors, com la distribució de pagaments directes de la PAC, mostren com la Comunitat Valenciana requerix d’un esforç addicional per a adaptar-se a les noves exigències de la PAC. En este sentit, la jornada ha servit al seu torn de punt de trobada d’experts reconeguts a nivell internacional procedents de les universitats valencianes, que estan liderant projectes tecnològics punters en la gestió del territori.