· El centre d’art de la Fundació Per Amor a l’Art reobri este dissabte 30 de maig amb més força, afegint a les dos exposicions que ja tenia en marxa “Infralleu” d’Inma Femenía.
· S’oferirà un interessant itinerari que recorre les seues exposicions, continua al seu celler medieval i acaba al seu jardí modernista, els divendres, dissabtes i diumenges de 17 a 21h.
València, 26/05/20
Bombas Gens reobrirà les portes a el públic aquest dissabte 30 de maig amb totes les seues sales a punt per a ser recorregudes, incorporant a l’experiència de visitar «Hiperespais» i «Botàniques» -les exposicions que ja estaven en marxa-, una nova mostra: «Infralleu «d’Inma Femenia.
Les activitats que acompanyen a la inauguració de «Infralleu» hauran d’esperar, perquè així ho requereix la situació actual. Però no per això el visitant deixarà de gaudir d’aquesta exposició que porta esperant al públic des del 13 de març.
Bombas Gens es repensa i ofereix ara al visitant un interessant recorregut que uneix art, patrimoni i naturalesa. Marcat a terra per tal de guiar els passos del visitant, l’itinerari comença recorrent les tres exposicions d’art. L’experiència de gaudir de les obres exposades es completa amb textos descarregables en els dispositius mòbils dels usuaris, els quals podran així ampliar coneixements.
Després de la visita a les sales expositives, s’accedeix a l’exterior vorejant el Centre Jove; l’edifici dedicat a la vessant social de la Fundació Per Amor a l’Art que actualment acull famílies sense llar. S’arriba així al celler medieval de finals de segle XV, el qual el visitant pot contemplar, a través dels vidres que la protegeixen. També ací els usuaris podran saber més acudint a la informació descarregable que s’ha preparat.
El recorregut acaba al preciós jardí modernista de l’edifici, en el qual es gaudeix no només de la naturalesa, sinó també de l’obra «A través» de Cristina Iglesias; una escultura de la qual el murmuri de l’aigua també forma part. En els bancs d’aquest exuberant jardí el visitant podrà descansar buscant l’ombra abans de marxar per una sortida posterior.
L’itinerari s’ha pensat de manera que tinga un únic sentit, des de l’entrada per l’accés principal a l’Av. Burjassot fins a la sortida pel carrer Dr. Machí, sense retorns en cap lloc que puguen comprometre les distàncies de seguretat recomanades.
Amb aquest recorregut únic, i substituint la informació en paper per la informació digital, incrementat les tasques de neteja, proporcionant gel hidroalcohólic i guants als visitants i recordant l’ús obligatori de màscares, el centre d’art de la Fundació Per Amor a l ‘ Art manté la seguretat per damunt de tot.
Les activitats que característicament completen l’experiència del visitant seguiran en marxa a #BombasGensVirtual, el programa online elaborat pel seu equip que des del començament de l’confinament -i amb molt bona acollida-, ve oferint continguts relacionats amb les exposicions del centre, els seus espais patrimonials i els artistes de la Col·lecció Per Amor a l’Art en format no presencial.
Es canvien així les formes de Bombas Gens per adaptar-se a la nova realitat, però la seua essència permaneix, convidant al visitant a gaudir d’una experiència que combina art, patrimoni i naturalesa cada divendres, dissabte i diumenge de 17 a 21h.
LA FUNDACIÓ PER AMOR A L’ART
La Fundació Per Amor a l’Art és una fundació privada i familiar que desplega la seua triple activitat, artística, social i investigadora, a l’antiga fàbrica rehabilitada Bombas Gens de València. La Fundació desenvolupa el seu vessant artístic a través de Bombas Gens Centre d’Art, la seua tasca relacionada amb la integració social es porta a terme des del seu Centre Jove i impulsa via el seu Equip Wilson la investigació i divulgació sobre malalties rares, especialment la malaltia de Wilson.