El consistori ha impulsat el pla estratègic d’ocupació amb la intenció de descobrir els nínxols de mercat i les preocupacions dels aturats
L’Ajuntament de Castelló ha apostat, des que el govern actual va entrar en el càrrec, per la promoció econòmica i per les polítiques d’ocupació. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, qui ha fet un balanç de les xifres destinades a pal·liar l’atur a la ciutat durant els tres anys de govern.
L’alcaldessa ha volgut prestar-li atenció al fet que els pressupostos adreçats a les polítiques d’ocupació s’han incrementat en aquests últims tres anys en un 650%, passant d’un milió d’euros a set milions i mig. A més a més, ha recalcat que «quan s’esperava que l’Administració pública posara tots els seus recursos en la situació de crisi econòmica, aquest Ajuntament destinava solament un milió d’euros d’un pressupost de més de 160 milions d’euros».
Marco, a més, també ha indicat que a l’anterior legislatura «es van dedicar 0 euros al Pacte Local per l’Ocupació i en aquests moments té 872.500 euros». Respecte a açò, Marco ha volgut aclarir que es tracta d’un «pacte local que consensua amb els agents socials i és un exemple per a tota Espanya, com va indicar el secretari general d’UGT». Entre altres pressupostos a destacar, la primera edil ha assenyalat que «les accions formatives amb aportació municipal han passat de zero a 60.000 euros».
També ha volgut posar en valor que per primera vegada la ciutat de Castelló té un pla estratègic d’ocupació, donat que «si l’ocupació era la principal preocupació de la ciutadania, havia de ser la primera preocupació d’aquest equip de govern». Aquest pla estratègic el que fa és «detectar on es poden generar nínxols de treball i quines són les majors problemàtiques de les persones que es troben desocupades de la ciutat de Castelló».
La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha volgut posar l’accent en la necessitat de treballar amb les empreses de la ciutat que són les que creen ocupació i «eixe servei d’intermediació ens ha permès saber les necessitats reals que tenen les empreses i a través d’aquestes necessitats donar formació a la carta».