El Palau de Congressos “es prepara per a reactivar el turisme de reunions” un sector que ha qualificat de “clau per a apuntalar la recuperació de l’economia a la ciutat”, segons ha informat el regidor de Turisme, Emiliano García. Per a això, ha recalcat la necessitat “d´orientar els nostres esforços a potenciar les fortaleses de les nostres infraestructures”.
En este sentit, ha destacat que les inversions que l’Ajuntament ha dut a terme en este edifici “ al costat de la readaptació tecnològica del mateix a les noves circumstàncies, afavoriran sens dubte la velocitat de recuperació del posicionament de València en el mercat nacional i internacional”.
“El Palau de Congressos, com a seu especialitzada en este t sector, es prepara per a adaptar-se als nous desafiaments i mantindre a València com a destinació congressual de referència”, ha reivindicat i ha agraït a l’equip del Palau que haja estat “treballant de forma cohesionada a nivell estratègic, tàctic i operacional, per a convertir esta amenaça en una oportunitat de millora i evolució”. Una labor en la qual ha inclòs a “els proveïdors o aliats estratègics, les aportacions dels quals contribueixen a la captació de negoci”.
Segons ha explicat les estratègies que s’estan desenvolupant des del Palau persegueixen “intensificar la captació de noves candidatures” i considerat “molt positiu l’interés general dels organitzadors per ajornar els seus actes en lloc de cancel·lar-los”. Així, ha ressaltat que tan “només 14 esdeveniments han sigut eliminats de l’agenda, mentre que la majoria han sigut posposats per a tardor de 2020 o l’any següent, sempre que les autoritats sanitàries ho permeten”.
En opinió d’Emiliano García, “esta situació ens avança un exercici 2021 molt positiu amb 85 expedients tancats, als quals se sumaran les reserves que sorgisquen a partir de la reobertura”. A més, ha destacat que l’equip “ha promogut en estes últimes setmanes, 22 candidatures de congressos i convencions, la celebració de les quals aconsegueix fins a 2027”. Entre estes candidatures, ha destacat un congrés nacional que se celebrarà durant tres edicions a València (en 2021, 2024 i 2027) i suposarà l’assistència de més de 1.000 persones en cadascuna d’aqueixes edicions.
Per part seua, la directora del Palau de Congressos, Sylvia Andrés, ha explicat que per a “afavorir la captació de nou negoci, s’està treballant en projectes d’investigació i innovació, com l’anomenat PalconExpand, que dotarà al Palau de l’última tecnologia per a albergar esdeveniments híbrids”. Això permetrà “sumar als delegats presents en la seu, fins a 10.000 assistents virtuals”, ha precisat.
Sylvia Andrés ha enumerat diferents projectes com el Mapping, Your Signage i Your Event que permeten “posades en escena espectaculars i personalitzades per a cada esdeveniment. Igual que el Projecte Overflow que permet crear “un espai congressual interconnectat per a realitzar grans reunions de més de 3.000 persones i respectar la distància social”.
“En paral·lel a estes iniciatives, s’han establit grups de treball interáreas que promouen el compromís social sobre la base del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides o l’actualització de procediments consensuats per a gestió de situacions de crisis com l’actual, derivada de la pandèmia”, ha indicat.
Sylvia Andrés ha assenyalat que “l’anticipació als canvis que està experimentant el sector, marcarà la diferència quan finalitze la crisi i contribuirà a pal·liar els seus efectes. Este moment el concebem com un parèntesi, que aprofitem per a treballar de cara al futur”.