Fins finals d’any l’Ajuntament podrà aplicar la ferramenta GUF TOOL
El projecte europeu ‘Life Future’ s’allarga fins desembre de 2018 amb l’objectiu de seguir facilitant que les licitacions de l’Ajuntament de València per a la compra de mobiliari urbà es realitzen amb criteris mediambientals i sostenibles a través d’una ferramenta dissenyada ex professo i anomenada GUF TOOL. L’Ajuntament de València participa així, a través de Las Naves, en esta iniciativa emmarcada en el programa ‘Life’ de la Unió Europea.
La ferramenta GUF TOOL de ‘Life Future’ està adreçada als responsables de compres d’este mobiliari, als quals guia durant el procés de licitació, des de la generació dels requisits ambientals que han d’incloure en els seus plecs de condicions, fins a l’avaluació ambiental comparativa entre els diferents productes per aconseguir una compra pública verda.
Segons explica el regidor d’Innovació, Roberto Jaramillo, l’ampliació del termini de duració del projecte “permet que es realitzen un major nombre de licitacions amb esta ferramenta, que les empreses s’animen a complir els criteris sostenibles i que siga un model per a instal·lar-se de manera definitiva amb el temps en l’Ajuntament, per complir així amb la nova llei de contractes de l’administració pública”.
A més, s’ha calculat que la incorporació d’estos productes sostenibles suposarà una reducció de fins a un 26,5 % del seu impacte sobre el calfament global, d’un 15,5% del consum d’energia i fins a un 10,8% del volum de residus generats. “Este projecte suposarà una ampliació del mercat europeu d’estos productes respectuosos amb el medi ambient i impulsarà la seua competitivitat a través de l’eco-innovació”, ha dit Jaramillo.
El projecte, que acabarà en desembre de 2018, permetrà també l’elaboració d’una guia de “compra verda” que s’incorporarà als processos d’adquisició de mobiliari urbà dels consistoris. Esta ferramenta estarà a l’abast tant de les administracions públiques encarregades de realitzar estes compres com dels seus proveïdors.
L’Ajuntament de València participa en este projecte junt amb l’Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas, la Universitat Jaume I de Castelló, el Centre Tecnològic del Joguet AIJU, els socis europeus ACR+ (Associació de Ciutats i Regions per al Reciclat i la Gestió Sostenible dels Recursos) i l’Ajuntament de Koprivnica (Croàcia).