La ciutat de Torrent ha donat a conèixer la seua gastronomia i tradicions entre els assistents amb el showcooking de la Cassola de Sant
Blai En el stand de Bikefriendly, l’edil Andrés Campos ha presentat l’estratègia municipal per a aconseguir que Torrent siga una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora
L’alberg torrentino Sanabria, forma part de la guia “La Comunitat, també per a la teua” elaborada pel COCEMFE de la Comunitat Valenciana i l’Agència Valenciana del Turisme presentada a Madrid
Torrent, 19/01/2018 La ciutat de Torrent ha tingut presència per primera vegada en la Fira Internacional de Turisme (FITUR). Un esdeveniment celebrat en IFEMA-Madrid, al que aquest matí ha assistit la delegació torrentina per a donar a conèixer el patrimoni gastronòmic, mediambiental, històric i expositiu de Torrent, en aquesta fira de referència internacional que congrega cada any a professionals del sector del turisme.
Aquest matí a les 11:30h ha donat començament una roda de premsa en els voltants de FITUR dedicada a donar a conèixer la ciutat de Torrent. Amb la projecció d’un vídeo promocional s’ha iniciat aquest esdeveniment en el qual han participat com a ponents el regidor de Modernització i Gestió de Recursos, Andrés Campos; el xef del Restaurant La Plaça, Diego Gallego i el secretari de l’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai, Ismael Serrano.
El regidor de l’àrea de Modernització i Gestió de Recursos, Andrés Campos, ha fet referència a l’audiovisual assenyalant que “és una breu mostra de la riquesa de la ciutat de Torrent; capital de l’Horta Sud i una localitat important i destacada dins de l’àrea metropolitana de València per la seua riquesa en el patrimoni, la cultura, les tradicions i la història”. L’edil ha tancat la seua intervenció puntualitzant que “no solament volíem que els assistents de FITUR pogueren veure Torrent, sinó també degustar-ho”. Amb açò ha fet referència a una de les activitats més destacades en la qual nostra ciutat ha participat en la fira: el showcooking i la presentació de la Cassola de Sant Blai.
Presentació i Showcooking de Cassola de Sant
Blai La presència de la Cassola de Sant Blai en FITUR ha sigut fruit del treball de divulgació i promoció d’aquest plat típic torrentino dut a terme per l’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai. En representació a aquesta entitat, Diego Gallego i Ismael Serrano han presentat aquest plat en la roda de premsa, així com el concurs de Cassola. Aquest concurs gastronòmic de caràcter nacional se celebrarà el pròxim 5 de febrer a Torrent, en el marc de la setmana cultural “El Febrer més llarg”.
El showcooking de la Cassola ha atret a molts dels visitants de la fira que han fet cua per a degustar aquest plat tradicional cuinat en directe per Diego Gallego i Nieves Gallego, xefs del restaurant La Plaça. Diego Gallego ha assenyalat en la roda de premsa que desitja “que la Cassola que hem cuinat en el showcooking agrade a tothom perquè està fet amb aliments de qualitat i, sobretot, amb molt afecte”.
La Cassola de Sant Blai és una recepta tradicional i històrica torrentina, ja que es remunta a la festivitat en honor al sant que se celebra la primera setmana de febrer.
A la degustació de la Cassola s’ha sumat la dels tradicionals Gaiatos de Sant Blai preparat pel Gremi de Forners i la xocolata torrentino, que s’ha repartit entre els assistents.
La ciutat no solament ha promocionat la seua faceta gastronòmica i cultural, sinó que ha mostrat a altres ciutats i països que “Torrent és una ciutat referent a nivell nacional en innovació, tecnologia i sostenibilitat”, ha puntualitzat l’edil Andrés Campos.
Torrent, ciutat intel·ligent, sostenible i integradora
La ciutat de Torrent és actualment un referent a nivell nacional quant a ciutats intel·ligents i modernització en l’administració. La nostra ciutat ha tingut presència en el stand de Bikefriendly, oferint informació sobre els avanços en aquesta matèria.
Moltes de les actuacions dutes a terme en aquesta àrea, estan emmarcades dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), cofinançades pels fons europeus FEDER. Aquesta estratègia sobre la qual s’està treballant defineix el model de ciutat desitjada a mitjà i llarg termini: intel·ligent, sostenible i integradora; que a més s’ha dissenyat tenint en compte la participació ciutadana.
L’estratègia també abasta matèries com la modernització de l’Administració electrònica en el marc del Pla Director Smart City, l’impuls de la Mobilitat Sostenible, la revitalització de zones empresarials i la rehabilitació del Patrimoni Històric, entre uns altres.
Les actuacions de la EDUSI juntament amb altres projectes com la Iniciativa Urban Xenillet o projectes com Torrent Innova, converteix a Torrent en una ciutat de referència en innovació a nivell nacional.
La cita en FITUR també ha servit per a presentar la nova eina de comunicació del Gabinet de premsa del consistori, que està en marxa des de 2018: Info torrent. Una web informativa, que s’actualitza diàriament, i que conté tota l’actualitat de la població: notícies, esdeveniments, reportatges, accessos directes al Butlletí d’Informació Municipal, entre uns altres.
Una de les novetats de l’eina InfoTorrent és l’apartat 360º. Mitjançant aquesta tècnica fotogràfica els usuaris de la plataforma municipal podran “entrar” i descobrir els edificis i monuments més importants de la ciutat.
L’alberg rural Sanabria a Torrent inclòs en la guia: “La Comunitat, també per al teu”
En la vesprada del dijous es va presentar en FITUR la segona guia de rutes turístiques inclusives “La Comunitat, també per a la teua” elaborada pel COCEMFE de la Comunitat Valenciana i l’Agència Valenciana del Turisme. Aquesta edició compta amb una ruta de Torrent en l’Alberg Rural i Granja Escola Sanabria, situada en el cor de la Serra Perenxisa i Montserrat. Un paratge natural perfecte per a viatges en família on aprendre sobre la naturalesa i els animals.