– Puig ha assegurat que el Consell treballa perquè «les víctimes no siguen les grans oblidades»
– Segons Bravo, el nou model suposa un canvi quantitatiu, perquè creix el nombre d’oficines, i qualitatiu, perquè treballaran professionals «per a donar assistència especialitzada a les víctimes del delicte»
– La nova xarxa, que començarà a funcionar l’1 de febrer, és un servei d’atenció pública present en els 36 partits judicials de la Comunitat Valenciana
València.El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat, junt amb la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, la Xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte de la Generalitat, que oferirà assistència de manera integral i gratuïta a les persones en situació de vulnerabilitat.
La nova xarxa d’oficines, segons ha informat el cap del Consell, orientarà les víctimes en els tràmits juridicolegals, les informarà sobre els recursos socials al seu abast i els prestarà atenció psicològica. D’aquesta manera, Puig ha recordat que l’objectiu del Consell és treballar conjuntament per a protegir la població més vulnerable i que «les víctimes no siguen les grans oblidades».
En aquest sentit, el president ha assegurat que perquè la Comunitat avance cap als principis de llibertat i igualtat és necessari el compromís de tots els agents, tant de la justícia com de les forces de seguretat i dels agents socials. «Necessitem una política sensible, conscient i eficaç, uns mitjans de comunicació que practiquen la responsabilitat social amb les víctimes i una administració el més diligent possible capaç de protegir les víctimes», ha incidit Puig.
Per la seua banda, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha afirmat que la nova xarxa entronca amb l’aposta del «rescat de les persones de l’Acord del Botànic». Així, ha assegurat que el seu compromís se centra en les víctimes del delicte, «en especial, en aquelles que per les seues circumstàncies socials, econòmiques i culturals són més vulnerables al dany».
Tal com ha explicat Bravo, les oficines, que començaran a funcionar l’1 de febrer, són un servei d’atenció pública gratuïta que informa, assessora i acompanya aquelles persones que han sigut víctimes d’un delicte. S’hi oferirà assistència integral i especialitzada a les víctimes de qualsevol delicte.
Assistència multidisciplinària
La xarxa d’oficines, formada per 22 unitats multidisciplinàries repartides en els 36 partits judicials de la Comunitat, prestarà atenció jurídica, ajuda psicològica i assistència social a les persones que se senten víctimes, fins i tot en els casos en què no s’haja presentat la denúncia corresponent.
Aquestes dependències prestaran especial atenció a les víctimes de violència de gènere i als col·lectius més vulnerables, com menors d’edat, persones amb diversitat funcional, persones en situació d’exclusió social o víctimes d’agressions sexuals.