Entre els mesos de gener i agost l’Ajuntament ha retirat unes 300 tones de materia vegetal al bosc de la Devesa, de les quals 150, això és, la meitat corresponen a treballs de poda realitzats a l’entorn d’edificis de vivendes. Estes actuacions suposen un gasto de vora 200.000 euros, dels quals 60.000 es destinen al desbrossament al voltant de les urbanitzacions. Segons el vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, “esta és una mostra de l’enorme esforç que fem des de l’Ajuntament per controlar la vegetació que creix al voltant dels edificis habitats al bosc de la Devesa” per tal de reduir el risc d’incendi.
Campillo ha destacat que “la nostra contracta té una secció específica per a la reducció del risc d’incendis que s’ocupa de totes les mesures per disminuir este risc d’incendi amb tractament de poda”. A més, ha recordat que des de Bombers “ens demanen moltes voltes, sobretot quan comença l’època d’estiu, actuacions concretes en llocs puntuals que veuen que podrien suposar un major risc d’incendi o de perill per a les persones i els edificis en cas que es produïra un incendi”.
En eixe sentit, l’edil ha volgut “enviar un missatge de tranquil·litat”, ja que “el bosc de la Devesa és un dels boscos més vigilats d’Espanya i, a més, tenim una contracta del servici Devesa-Albufera que s’ocupa de controlar el bosc de la Devesa al voltant dels edificis”. Tot i que “sempre necessitaríem més recursos, perquè el bosc de la Devesa creix molt ràpidament, tenim tot un sistema de defensa que ha funcionat molt bé”.
Segons el vicealcalde, “la prova més evident és que des de l’any 2015, quan es va produir l’últim gran incendi, no s’ha produït cap gran incendi al bosc de la Devesa”. Per a Sergi Campillo, “això no és casual, és una mostra del gran esforç que fa l’Ajuntament de València per assegurar les persones, els edificis i el mateix bosc de la Devesa davant del risc d’incendi”.