Durant el 2018 s’han recollit 3.416 tones de matèria orgànica i s’han repartit 52.682 poals específics per a la recollida domèstica
La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha presentat este matí la «Valoració de la fase 2 de la implementació de la matèria orgànica a València». La implantació escalonada de la implementació de contenidors de matèria orgànica va ser des del 5 de novembre fins al 17 de desembre i, a la fi del 2018, es va arribar així al 51 % de la població, amb la qual cosa s’ha aconseguit la recollida de 3.416 tones de matèria orgànica. «Ha tingut un gran acolliment per part de la ciutadania i enguany continuarem amb la fase 2, en la qual ampliarem i arribarem a totes les parts de la ciutat», ha explicat la regidora.
Este projecte de legislatura, que continuarà al llarg del 2019, ha registrat una recollida l’any 2018 de 3.416 tones de matèria orgànica. Fins al mes d’octubre es va comptabilitzar una recollida de 2.210 tones i, entre novembre i desembre, mesos en què es va introduir la fase 2 al barri del Cabanyal-Canyamelar, es va recollir un total de 1.205 tones. Soriano ha assegurat que «com a mínim per al 2019 s’espera una recollida que oscil·la entre les 12.000 i 14.000 tones de matèria orgànica». Este ha sigut un «augment considerable», ja que al 2016 es van recollir 273 tones i al 2017, 2.188.
A més, hui ha finalitzat la campanya informativa d’implementació, «amb la qual s’ha aconseguit un acolliment molt bo per part de la ciutadania», segons ha explicat Soriano. En esta campanya de conscienciació, s’han repartit 52.682 poals específics per a la recollida domèstica i s’han realitzat xarrades per informar i resoldre dubtes. D’altra banda, a final d’este mes es durà a terme una caracterització dels residus per analitzar quins es recullen i fer un balanç de la recollida en una setmana normal.
La regidora ha explicat que «la gent en general s’ho ha pres prou seriosament i ha sabut emplenar la bossa orgànica amb els residus ben seleccionats». «Tenim molt bones expectatives, però continuarem treballant en la conscienciació», ha afegit.
D’altra banda, s’implementaran a partir d’este mes 14 unitats de compostadores en els col·legis. Soriano ha explicat que «des de l’Ajuntament treballarem amb els col·legis per fomentar eixa educació i perquè puguen produir el seu propi compost per als seus horts».
Al mateix temps, hui ha finalitzat la campanya en els PAI (Programes d’Actuació Integrada) de Moreres, Quatre Carreres, Sociópolis i Benicalap, on s’han recollit 3 tones de matèria orgànica. En estes zones s’han instal·lat contenidors de recollida selectiva en els magatzems dels edificis per aconseguir zones sense contenidors al carrer.
BARRIS AMB RECOLLIDA ORGÀNICA I SELECTIVA AL 2018
Amb la implementació de la segona fase, el projecte de recollida de matèria orgànica i selectiva va arribar a 11 districtes en finalitzar el 2018, després del pla pilot que es va realitzar a Sant Marcel·lí, Benimaclet, Campanar, Sant Pau i els grans productors (mercats, escoles, hospitals i supermercats). Estos districtes amb recollida orgànica i selectiva han sigut L’Olivereta, Patraix, Jesús (concretament els barris de la Raïosa, Sant Marcel·lí i Camí Real), Campanar, La Saïdia (als barris de Marxalenes, Morvedre, Tormos i Sant Antoni), Benimaclet, Rascanya (als barris d’Orriols i Torrefiel), Benicalap, els pobles de Benimàmet i Beniferri, Quatre Carreres (als barris de Mont-Olivet, En Corts, Malilla, La Fonteta de Sant Lluís, Na Rovella i La Punta) i als Poblats Marítims.