Les bodes civils que se celebren al Palau de Monforte es limiten a quatre persones, només els dos contraents i els dos testimonis, a més de l’autoritat que oficie la cerimònia i el personal administratiu i de neteja estrictament necessari. Els acompanyants hauran d’esperar fora de l’edifici durant la celebració. Ho ha aprovat este matí la Junta de Govern davant el nou estat d’alarma, segons ha explicat el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo. L’òrgan col·legiat també ha acordat concedir les ajudes a la creació de nous comerços i consolidació dels existents per import de més d’un milió d’euros a 384 sol·licitants i l’adjudicació del contracte per instal·lar 43 càmares de videovigilància en diversos edificis qualificats com a béns d’interés cultural (BIC) com ara la Llotja, Torres de Quart, Torres de Serrans, Drassanes, Almodí, Museu de la Ciutat i Palau de Cervelló, per protegir-los del vandalisme.
El nou protocol de bodes civils que se celebren al Palau de Monforte acordat per la Junta de Govern Local davant l’estat d’alarma i la incidència del coronavirus, el qual restringit el nombre d’assistents, “es una mesura difícil, que afecta a la vida privada en un dia tan especial”, ha manifestat Campillo. Ara bé, “hem de garantir la seguretat” tant dels veïns i les veïnes com dels personal municipal que treballa en l’oficina de bodes.
D’altra banda, un total de 384 persones es beneficiaran de les subvencions per a la creació de nous comerços i consolidació dels existents, que compten amb un pressupost d’1.027.814 euros. L’objectiu, com ha explicat el regidor, és el suport a les activitats comercials per fer front als gastos corrents derivats de la titularitat, exercici i desenvolupament i millora del negoci o activitat comercial. Es pretén fomentar el xicotet comerç, incentivar el manteniment i la creació d’empreses comercials i, per tant, llocs de treball, així com millorar el mapa comercial de la ciutat. La majoria de les ajudes concedides arriben als 3.000 euros per sol·licitant.
L’òrgan col·legiat del govern executiu municipal també ha donat llum verd a l’adjudicació del contracte d’execució de les obres per a la instal·lació de 43 càmeres de videovigilància en els edificis qualificats com a béns d’interés cultural (BIC) adscrits a la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, com ara la Llotja, Torres de Quart, Torres de Serrans, Drassanes, Almodí, Museu de la Ciutat i Palau de Cervelló. “Es tracta d’un equipament complet de càmeres de videovigilància, que permetrà una connexió permanent, les 24 hores del dia, amb la Policia Local”, ha explicat l’edil, qui ha aclarit que “les càmeres s’instal·laran en fanals i edificis adjacents per no actuar directament sobre els béns protegits”. La finalitat del contracte, per import de vora 407.000 euros i amb un termini d’execució de tres mesos, és “mantindre estos béns protegits del vandalisme”, ja que la factura per la neteja dels actes incívics contra monuments històrics de la ciutat és de 10.000 euros anuals i la restauració d’elements danyats des de 2016 és de prop de 100.000 euros
Sergi Campillo ha anunciat així mateix la contractació de sis tècnics y tècniques mitjans de servicis socials “per reforçar el nostre sistema de protecció social a la ciutat, en estos moments molt important a causa de les conseqüències dramàtiques que està tenint la pandèmia sobre la vida i el dia a dia de moltes famílies de la nostra ciutat”.