
Així, han comparegut en roda de premsa la regidora d’Educació i Acció Cultural Maria Oliver, com a amfitriona de la trobada; Ana Bonmatí, directora de Gestió Cultural del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València; Marc Borrás, cap de producció i difusió cultural del MuVIM; Mª Ángeles Fayos, responsable d’Olympia Metropolitana i gestora del Teatre Auditori de Catarroja; Roberto García, director adjunt d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura; Jacobo Pallarés, codirector de l’Espai Inestable; José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana, i Josep Policarpo, director de Teatre Escalante. Per part del festival ha intervingut Jerónimo Cornelles, director artístic de Russafa Escènica, i Dídac Domènech, director de producció.
Russafa OUT, del 1 al 7 d’octubre, és el nou pilar del certamen, una aposta per la innovació, l’experimentació de nous llenguatges escènics i l’obertura i modernització d’esta cita. Per primera vegada, Russafa Escènica ix del barri de Russafa per envair sales, espais i carrers de la ciutat de València. Un projecte que, en paraules de Maria Oliver, es basa en la «col·laboració i l’esforç. El que cal fer és unir i aprofitar els espais en comú».
Dins d’este marc col·laboratiu, La Mutant acollirà el 7 d’octubre la representació de «Dios tiene vagina», un espectacle de la companyia andalusa Vértebro que trenca amb els conceptes tradicionals de gènere i identitat. Per Olga Álvarez, directora artística de la Mutant, la iniciativa de Russafa OUT permetrà a la sala «donar suport a projectes de creació local en la seua evolució i creixement, així com nodrir al projecte de propostes que continuen la seua línia artística marcada per les arts vives».