L’Ajuntament ha participat en una videoconferència junt a altres ciutats i entitats, coincidint amb el Dia d’Europa, sobre la implicació del Parlament Europeu en la resolució dels grans reptes mundials
El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha participat este matí en la videoconferència promoguda per esta iniciativa «eumans.eu» que fa unes setmanes va presentar davant la comissió de peticions del Parlament Europeu un escrit firmat per milers de ciutadans. Es tracta d’impulsar un debat d’emergència al si de les institucions comunitàries al voltant del lideratge de la Unió Europea en la resposta als reptes mundials, des de la pandèmia de la COVID-19 fins la crisi social, econòmica i climàtica.
«Necessitem més Europa» ha assenyalat Campillo qui ha compartit l’experiència i les inquietuds de València en l’escenari europeu i internacional. «La UE ha vingut patint problemes d’integració i divergències entre els països però hem de tindre clar que és el nostre espai comú. Segons el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, «en un món globalitzat Europa és la resposta que tenim els europeus per fer front a estos desafiaments, ara davant el coronavirus però d’altres molt urgents i importants com ara el canvi climàtic davant el qual la Unió Europea ha de liderar un resposta internacional com a peça rellevant en la defensa del mediambient, de la salut de les persones i dels drets humans».
Campillo ha destacat la necessitat d’un gran pacte ciutadà a nivell europeu i per això, com a pas previ, «s’ha de restablir la confiança de la població». «Europa i les institucions europees han de ser la solució als nostres problemes comuns i no ser part del problema». També ha posat en valor el diàleg i activar recursos financers per aprofundir en la igualtat de la ciutadania europea, «afrontar la crisi actual sota els mateixos paràmetres que la del 2008 ha tingut com a conseqüència l’augment de desigualtats entre persones i entre països». En este sentit, ha subrallat la urgència de «redirigir moltes de les línies prioritàries del pressupost comú per tal d’enfortir els sistemes de salut i protecció social, inversió en investigació, educació i salut pública que són les bases per garantir el nostre futur».
El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha valorat el treball de les ciutats com «l’administració més pròxima demostrant la nostra capacitat de treballar en xarxa». Per això, ha demanat que les ciutats juguen un paper destacat en la redefinició de la nova governança que ha de sorgir d’esta crisi «basada en la solidaritat i una resposta coordinada».
La videoconferència s’ha celebrat sota el títol «La UE pot fer-ho» i han participat a més del vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana de València; l’alcalde de Palermo, Enea Emiliani; Marco Cappato, activista de drets civils, ex-eurodiputat i fundador d’Eumans; Marco Perduca, coordinador de Ciència per la Democràcia; Virginia Fiume, coordinadora d’Eumans i de la iniciativa EU CAN DO IT; i Iga Kamocka, coordinadora del projecte Fundació polaca Robert Schuman. L’enllaç de la iniciativa és https://citizenstakeover.eu/