Alejandro Ramon ha explicat que la iniciativa reforça la comunicació per promoure actituds cíviques i evitar els motius de queixa dels llauradors
“En l’horta, igual que en la resta de la ciutat, o fins i tot amb més motiu per tractar-se d’espais de producció d’aliments per a la ciutadania, és fonamental que totes les persones, incloses les que cuiden gossos i ixen a passejar amb ells per l’horta, mantinguen un comportament de respecte amb l’espai productiu”. Així s’ha manifestat el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València i vicepresident del Consell Agrari de València, Alejandro Ramon, davant la nova iniciativa per promoure comportaments cívics en l’horta.
En concret s’hi instal·laran 357 cartells que informen de les ordenances municipals que obliguen a les persones que cuiden dels gossos a passejar-los de forma controlada –no està permés dur-los solts- i a recollir les deposicions dels animals. “Hem rebut queixes de llauradors i llauradores perquè, a vegades, quan les persones que cuiden gossos van a passejar-los per l’horta els deixen solts i entren en les parcel·les cultivades i les danyen, a banda de les deposicions que no arrepleguen”, ha detallat Alejandro Ramon com la causa per implementar esta iniciativa.
Els cartells s’han fet íntegrament de fusta per facilitar la seua integració en l’entorn. A banda, s’evita així que, cas de trencar-se, puguen suposar l’afectació de l’horta i les séquies per residus plàstics, atés que cas de trencar-se o degradar-se a la fi de la seua vida útil s’incorporarien fàcilment a l’entorn. A més, altra característica d’estos cartells és la utilització del nou logo del Consell Agrari de València.
Les persones que treballen les parcel·les productives podran demanar a les alcaldies dels pobles de València o al Consell Agrari de València que els facen arribar estos cartells. En fer-ho hauran de facilitar el seu número de polígon i parcel·la i les seues dades perquè la Guarderia Rural els acoste els cartells. Poden sol·licitar-ho a través de la pàgina web https://valencia.consellagrari.com/es/, del telèfon 963517692 i del correu electrònic consellagrari@valencia.es.
El pressupost total d’esta iniciativa arriba als 6.050 euros.