Aporta el compromís del seu Pla d’Educació Ambiental per a l’àrea metropolitana de València.
L’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) s’acaba d’adherir a la Guia d’Acció Educació Ambiental en Ruta (EAR) desenvolupada per la conselleria de Transició Ecològica a través del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) i que compta amb la col·laboració dels Centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius, Científic, Tecnològic i Matemàtic (CEFIRE CTEM). L’EMTRE és l’entitat número 150 que s’adherix a esta iniciativa, que recull en el seu pla d’acció més de 280 projectes en matèria de gestió dels residus, conservació d’espais i d’espècies, prevenció d’incendis o lluita contra el canvi climàtic.
Per aconseguir estos objectius, la Guia compta amb un Pla de Compromisos per a l’Acció. Es tracta d’activitats o programes que desenvolupen les administracions i entitats adherides per a assolir els objectius del document. L’EMTRE es compromet a treballar a través del seu Pla d’Educació Ambiental, dissenyat per als pròxims quatre anys i per al qual es destinaran 1,6 milions d’euros en accions d’educació ambiental en l’àrea metropolitana de València.
Per al president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, “l’educació ambiental és fonamental en les polítiques públiques, que no s’han d’ocupar només de gestionar els residus o de la neteja de l’espai públic. Es tracta de formar els nostres veïns i veïnes en la sostenibilitat i en el medi ambient. Per això ens hem integrat en l’EAR, per a compartir experiències, unir esforços i crear sinèrgies amb altres administracions i entitats.” Campillo també ha destacat el fet de ser l’entitat número 150 que s’adherix a l’Educació Ambiental en Ruta, “una xifra màgica per la qual també cal donar l’enhorabona a la Conselleria de Transició Ecològica per esta iniciativa.”
El Pla d’Educació Ambiental de l’EMTRE, dissenyat per a quatre anys, començarà a implementar-se enguany i es coordinarà amb els ajuntaments de l’àrea metropolitana de València. Una bona part de les activitats estan adreçades al públic escolar per ser el motor principal del canvi i el que més podrà incidir en la transformació futura cap a una societat més sostenible. Però també s’han previst activitats com tallers, visites i xerrades per a tota classe de col·lectius i associacions, com ara les comissions falleres, els comerciants i productors agrícoles, el sector de l’alimentació o el personal del ajuntaments i les administracions públiques. Per a posar-lo en marxa, l’EMTRE comptarà amb un equip mínim de huit educadors ambientals, amb un coordinador responsable, que s’encarregaran de dissenyar i dinamitzar les activitats educatives.
La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha valorat l’adhesió de més d’un centenar d’entitats a l’EAR com el reflex de l’impuls de l’educació ambiental a la nostra Comunitat i un èxit en la gestió de la mateixa. També ha animat a sumar-se totes les entitats amb seu a la Comunitat Valenciana, els objectius, activitats i accions de les quals estiguen en línia amb els de la guia. “Només sumant l’esforç i el treball de tots serà possible acomplir els 10 objectius fonamentals que marca el document per a assolir la transició ecològica”, ha assenyalat la consellera.