MADRID, 17 Sep. (EUROPA PRESS) –
El director regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge, ha avisat que actualment la transmissió del coronavirus a Europa està sent «molt greu», atés que els casos setmanals han superat els notificats quan la pandèmia va registrar el seu pic màxim al març.
En roda de premsa, Kluge ha assenyalat que més de la mitat dels països europeus han experimentat un creixement del 10 per cent dels casos de Covid-19 i, d’ells, set han doblat la incidència d’infectats. «Encara que aquests nombres reflecteixen la realització de més proves, també mostren taxes alarmants de transmissió en tota Europa», ha detallat.
Així mateix, el dirigent de l’OMS ha informat que en la primera setmana de setembre es va observar un augment en els casos entre els grups de major edat, 50-64 i 65-79 anys, encara que la major proporció encara es troba entre les persones de 25 a 49 anys. «Aquesta pandèmia ens ha llevat molt. A Europa s’han registrat 4.893.614 casos de Covid-19 i 226.524 morts, però açò explica solament una part de la història, ja que l’impacte en la nostra salut mental, economies, mitjans de vida i societat ha sigut monumental», ha dit Kluge.
Per açò, ha realitzat una crida a la coherència regional, a realitzar un major esforç col·lectiu per part de tota Europa, recordant que la resposta a la pandèmia ha sigut «molt eficaç» quan les accions s’han implantat de forma ràpida i decidida, però no tant quan ha primat el «partidisme» i la «desinformació».
Així mateix, director regional per a Europa de l’OMS ha instat els països a tindre en compte allò que ha demostrat que funciona, com per exemple l’ampliació de proves per a detectar el virus o l’ús de mascaretes, així com a ser conscients de les preocupacions de la població.
«Comprendre qui està experimentant fatiga i les barreres i factors que experimenten en adoptar comportaments de protecció permet segmentar i adaptar les accions als qui més ho necessiten, i en funció de les necessitats de grups de població específics. Açò requereix polítiques, intervencions i comunicacions més eficaces i rendibles. Requereix que adoptem disciplines fora de l’àmbit biomèdic, com les ciències socials i les humanitats», ha argumentat.