El BOE ha publicat l’anunci del Consorci València 2007 per a l’atorgament de la concessió d’ús de l’edifici de l’antiga estació marítima amb la finalitat de situar un hubtecnològic.
– Les ofertes poden presentar-se fins al 29 de juny a les 13h i els plecs estan publicats al web www.lamarinadevalencia.com
València, – El Consorci València 2007, gestor de La Marina de València, ha tret a concurs públic l’adjudicació d’una concessió d’ús de l’edifici de l’antiga estació marítima. L’objectiu és transformar esta instal·lació en
un hub tecnològic, un centre d’innovació i pol d’empreses tecnològicament capdavanteres que generen, atraguen i retinguen ocupació i inversió. L’anunci ha sigut publicat hui dimecres 11 d’abril en el BOE i les ofertes poden presentar-se fins al 29 de juny a les 13h.
Els plecs estan disponibles en el web www.lamarinadevalencia.com. Les condicions principals són que l’edifici contribuïsca a la concentració de startups en La Marina, que siga centre de referència internacional de la innovació valenciana, que destine espais a treball en conjunt i que la seua planta baixa siga permeable i accessible al públic.
Concentració de startups
L’edifici de l’antiga estació marítima haurà de contribuir a la creació d’un ecosistema d’innovació basat en la incipient concentració geogràfica de startups i empreses innovadores instal·lades ja en La Marina de València. A manera d’exemple, hui tenen la seua seu en el recinte marítim complexos com Marina de Empresas, marca que aglutina l’escola de negocis EDEM, la incubadora i acceleradora Lanzadera i el
fons Angels Capital, o BankiaFintech by Innsomnia, primera incubadora i acceleradora fintech d’Espanya. Paral·lelament, el Consorci València 2007 està desenvolupant un pla d’usos per a la innovació a través de l’habilitació d’altres espais com la base Alinghi o el Tinglado 5.
D’altra banda, en el projecte d’ús de l’antiga estació marítima serà fonamental que es proposen aliances o accions amb altres centres d’innovació tecnològica nacionals i internacionals i amb entitats sectorials regionals, nacionals o internacionals.
Referència internacional de la innovació valenciana
Este nou centre d’innovació haurà de solucionar el problema de la dispersió en el sector de les startups. L’edifici haurà de ser un espai integrador d’agents referents de l’ecosistema emprenedor valencià que represente local, nacional i internacionalment la marca ‘València’ dins del sector emprenedor i innovador tecnològic.
Treball en conjunt
A més dels espais destinats a empreses, podrà haver-hi espais per a esdeveniments relacionats amb l’objecte d’explotació de l’edifici, espais de coworking no solament per a startups, sales per a reunions, espais per a conferències, àrees comunes de treball que potencien el networking o espais per a restauració.
Permeable al públic
La planta baixa de l’edifici haurà de disposar d’una part permeable i accessible al públic amb l’objecte d’apropar els espais de La Marina al ciutadà i que siguen partícips de les activitats que ací es desenvolupen. Esta premissa respon a l’objectiu estratègic del CV07 d’obrir el front marítim a la ciutadania, perquè tornen a sentir-la com un lloc propi i benvolgut.
L’espai públic en pro de la innovació
La Marina de València s’ha consolidat com un espai d’innovació i amb capacitat emprenedora. Amb la finalitat de contribuir a l’impuls de l’economia valenciana, el Consorci València 2007 treballa per a facilitar la instal·lació d’iniciatives relacionades amb la formació, la innovació i el emprenedoria en tots els sectors (tecnològic, nàutic, alimentari, serveis, financers, industrials 4.0 etc).
“La innovació, al costat de la nàutica, la millora de la qualitat de l’espai públic, la cultura i l’esport, són instruments clau per a aconseguir omplir de vida este espai, reconnectar-lo amb la ciutat i convertir-lo en un motor de transformació
econòmica per a València i els seus Poblats Marítims”, assenyala Vicent Llorens, director general del Consorci València 2007.
Hui La Marina de València és la punta de llança de la transformació del model productiu de València cap a una economia arrelada en el territori. Com assenyala Ramon Marrades, director estratègic del CV07, “Oferim l’espai amb més valor de la ciutat a aquells que generaran les transformacions més importants en el futur i no als usos especulatius. Treballar en la millora de l’espai públic és clau per a atraure a la ciutadania, però també a emprenedors, innovadors, empreses i futurs inversors.”